Regulament

 

General

O precondiţie pentru participarea la eveniment este deplina acceptare a acestor reguli.

Prezentul regulament se aplică participanților la evenimentul ISVERNA MTB KARST RACE.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Karst Isverna. Parteneri: Consiliul Județean Mehedinți, Primăria Isverna si Himalaya Travel. ISVERNA MTB KARST RACE este un eveniment de MTB, individual, cu o singură etapă.

Responsabilități

Fiecare participant la eveniment este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului din motive întemeiate.

Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie pe proprie răspundere, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Condiții de participare

Participarea este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură.

Vârsta minimă a participanților este de 14 ani, împliniți în ziua cursei, cu exceptia copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 14 ani neimpliniti a caror participare in cadrul categoriei Family se va face conform mentiunilor de la capitolul Trasee, categorii și premii.

Orice participant trebuie să respecte regulile evenimentului şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.

Este necesară o stare bună de sănătate fizică şi mentală şi un nivel de pregătire adecvat acestui gen de activitate. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află.

O precondiţie pentru participarea la eveniment este acceptarea participantului. Aceasta se face în urma înscrierii la eveniment şi a semnării unei declaraţii pe proprie răspundere. Detalii referitoare la procedura de înscriere şi declaraţia pe proprie răspundere pot fi găsite pe site-ul organizatorului în secţiunea “Înscriere”.

Caracteristici

Evenimentul foloseşte ca rute următoarele (şi nu numai): drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice amenajate şi neamenajate; drumurile trec prin localităţi, pajişti, păduri, gol alpin, grohotişuri, văi abrupte, creste.

Traseele vor fi parţial marcate. Se vor marca în special intersecţiile, zonele de gol alpin, schimbările bruşte de direcţie.

Traseele nu sunt închise altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită in trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la eveniment, survenit în timpul desfăşurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi in accident.

Traseele sunt în mare parte neamenajate şi neprotejate, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces datorat unor pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor.

Traseul

Traseul este publicat pe site-ul evenimentului și este de tip circuit – punctul de sosire corespunde cu punctul de start.

Traseul publicat poate suferi modificări din diferite motive, care includ condiţiile meteo, siguranţă, restricţii de circulaţie, condiţii de acces pe proprietăţile particulare etc.

Fiecare participant are obligaţia să urmeze traseul oficial, să respecte indicaţiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.

Trasee, categorii și premii

TRASEU SCURT – link bikemap – 19.8 km, 370m diferenta de nivel. Traseul este recomandat cicliștilor cu mai puțină experiență.

Traseul scurt va avea doar 3 categorii, Open Feminin și Open Masculin si Family

La fiecare categorie pentru acest traseu premiile vor fi următoarele:

 • Locul I – 400 lei
 • Locul II – 200 lei
 • Locul III – 100 lei

Categoria Family va beneficia, pe langa premiile susmentionate, de urmatoarele premii:

 • Premiul 1 la Family (pentru copilul participant): O tabara gratuita Himalaya Travel
 • Premiul 2 la Family (pentru copilul participant): 50% reducere tabara Himalaya Travel
 • Premiul 3 la Family (pentru copilul participant): 30% reducere tabara Himalaya Travel

Obiectul acestor premii speciale le fac taberele desfasurate in Romania din calendarul evenimentelor Himalaya Travel din vara 2018, precum si din iarna 2018-2019, prezentate pe siteul www.himalayatravel.ro

Categoria Family a fost creata pentru a facilita prezenta in cadrul concursului a copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 14 ani neimpliniti. Acestia pot participa doar la tura scurta a concursului in cazul in care sunt insotiti de unul dintre parinti sau de catre un adult pentru care parintele si-a dat acordul scris. Daca adultul care urmeaza sa insoteasca minorul pe traseu nu este parintele sau tutorele legal al acestuia, acesta are obligatia sa prezinte la start declaratia pe proprie raspundere semnata de catre parinte, prin care parintele si-a dat acordul ca minorul sa fie insotit pe traseu de catre acesta.

Daca minorul este insotit de cate parinte pe traseu, parintele va prezenta la start declaratia pe proprie raspundere prin care isi asuma responsabilitatea pentru siguranta copilului pe parcursul traseului.

TRASEU LUNG – link bikemap – 41.6 km, 1270m diferenta de nivel. Traseul este recomandat cicliștilor experimentați.

Traseul lung va avea 6 categorii :

 • Feminin – 19 – 99 ani
 • Juniori (masculin) – 14 – 18 ani.
 • Junioare (feminin) – 14-18 ani
 • Masculin 19-29 ani
 • Masculin 30-39 ani
 • Masculin 40 – 99 ani

Premiile pentru fiecare categorie vor fi următoarele:

 • Locul I – 600 Lei
 • Locul II – 400 Lei
 • Locul III – 200 Lei

Categoriile de varsta se calculeaza tinandu-se cont de ANUL nasterii nu de ziua in care concurentul s-a nascut.

Echipament

Obligatoriu:

– bicicletă MTB în stare bună de funcţionare.

– cască – purtarea căştii este obligatorie pe toată durata evenimentului, fără excepţii.

– număr (pus la dispoziţie de organizatori).

– hartă (pusă la dispoziţie de organizatori).

Recomandat:

– geacă de ploaie.

– bluză cu mânecă lungă / încălzitoare mâini.

– pantaloni lungi / încălzitoare picioare.

– căciulă/bandană.

– telefon

– folie de supraviețuire.

– fluier

– bidon pentru lichide.

– geluri, batoane, băuturi energizante.

Lipsa articolelor obligatorii duce la descalificare.

Puncte de control / timp limită

Pe traseu vor fi amplasate mai multe puncte de control. Participanții care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele şi timpii participanților vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control.

Vor exista timpi limită pentru anumite puncte de pe traseu, timpi care vor fi anunţaţi în prealabil. Neîncadrarea în aceşti timpi duce la descalificarea participantului.

Participanții care au depăşit timpul limită vor fi îndrumaţi de arbitrii pe ruta cea mai accesibilă către tabăra de bază. Continuarea după expirarea timpului limită se face pe propria răspundere a participantului– după semnarea pe foaia de arbitraj (nu se mai oferă asistenţă tehnică pe traseu, iar punctele de control vor fi dezechipate).

Numere / validare / ședință tehnică

Numerele vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate şi a plătit contravaloarea taxei de participare.

Numerele trebuie prinse pe ghidonul bicicletei şi trebuie să fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă in timpul concursului. Nerespectarea acestor lucruri va atrage după sine descalificarea.

Validarea înscrierilor se va face în zona de start/sosire, conform programului afişat pe site-ul organizatorului. Pentru ridicarea numărului şi a pachetului de start fiecare participant va trebui să prezinte un act de identitate.

Şedinţa tehnică va avea loc cu o oră înaintea startului. Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutăţi si modificări apărute, va avea loc cu 5 minute înainte de start.

Participarea la şedinţa tehnică nu este obligatorie, dar este foarte importantă. În cadrul şedinţei tehnice vor fi abordate subiecte ca: descrierea amănunţită a traseului, explicarea procedurilor de start/sosire, amplasarea punctelor de alimentare, evidenţierea zonelor periculoase de pe traseu etc.

Program / Start

Sambata, 9 iunie 2018

8 – 10: validări, verificări, înscrieri, completare declarații, primire kit de participare 10 -10:30: verificarea echipamentelor și bicicletelor

10:00 – 10:20: Ședință tehnică

10:30 START TRASEU LUNG

10:45 START TRASEU SCURT

Echipamentul obligatoriu va fi verificat la intrarea în zona de start. Numărul trebuie să fie ataşat pe ghidon şi să fie vizibil din faţă.

În zona de start/finish pe tot parcursul zilei, concurenții și însoțitorii vor putea cumpăra mâncare și băutură. După concurs concurenții și voluntarii vor putea folosi voucherele din kitul de participare pentru a primi mâncare gratuit.

17:00 Decernarea premiilor

19:00 Concert 

Rezultate

Cronometrajul se face la secundă.
După concurs vor fi întocmite şi publicate clasamentele pentru fiecare din categoriile concursului (funcţie de timpul fiecărui participant).
Oprirea / retragerea din concurs

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite sa continue

– a depășit timpul destinat terminării concursului

– în cazuri excepţionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorul imediat la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenţă care este scris pe acreditare şi care va fi anunţat şi la şedinţa tehnică.

Neanunţarea retragerii din cursă poate cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.

Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj.

Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii. Excepţie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin mijloace proprii.

Suporteri

Suporterii pot susţine orice participant cu condiţia să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile autorităților şi/sau ale oficialilor cursei şi să nu împiedice desfăşurarea evenimentului.

Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (echipă tehnică, suporter, spectator etc.), excepţie făcând asistenţa tehnică acordată în zonele special amenajate, unde participanții pot primi alimente, lichide, piese de schimb, accesorii etc. O altă excepţie sunt cazurile deosebite.

Orice ajutor oferit / dat, de sau din autovehicule in mişcare, este interzis.

Participantul ai cărui susţinători nu respectă aceste reguli poate fi penalizat.

Penalizări

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;

– scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);

– depăşirea timpului limită = descalificare;

– nerespectarea mediului înconjurător = descalificare;

– modificarea numărului de concurs = descalificare;

– nerespectarea regulilor competiţiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);

– comportament nesportiv faţă de alţi participanţi, oficiali, public, alte persoane = descalificare.

Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Alte reguli

Orice participant trebuie să dea dovada de fair play şi să permită unui participant mai rapid să treacă în faţa sa fără a-l obstrucţiona, să acorde asistenţă unui participant aflat in dificultate şi care îi solicită aceasta.

In cazul constatării unui accident, participanții sunt obligaţi să îl raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgenţe afişat pe număr sau la 112.

Contestații

Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile evenimentului sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune în scris, în maxim 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestaţiei se va face în următoarele 30 minute.

Modificări

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica regulile şi modul de desfăşurare a evenimentului. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet a evenimentului.